Navigatie overslaan

Direct naar de hoofdnavigatie

Direct naar de navigatie voor kinderen

Direct naar de navigatie voor jongeren

Direct naar de navigatie voor volwassenen

Direct naar de navigatie voor wijken

Wij zijn Tandem Welzijn Nijmegen


HOOFD NAVIGATIE:
Doelgroep volwassenen

NAVIGATIE VOLWASSENEN:
Doelgroep jongeren

NAVIGATIE JONGEREN:
Doelgroep kinderen

NAVIGATIE KINDEREN:

NAVIGATIE WIJKEN:

terug

Jimmy's

Jimmy’s is gestart in 2014 en wordt in de regio Nijmegen dé plek waar jongeren terecht kunnen met hun vragen, ideeën en talenten. Dit is de doelstelling van een groep jongeren die Jimmy's gaat opbouwen in Nijmegen. Ze hebben zelf dit doel geformuleerd, net zoals ze zelf aan de slag gaan met vragen van jongeren. Want bij Jimmy's hebben jongeren de regie. Van het zoeken naar een ruimte tot het begeleiden van co-creatie bijeenkomsten. Ondersteuning wordt verzorgd door ‘facilitator’ Robin van Wees,  een ervaren sociaal cultureel werker van Tandem Welzijn. Hij doet dit samen met stichting Up to Us die het concept Jimmy's al eerder succesvol in Groningen hebben gelanceerd. Robin: Yamiel (16) legt uit wat Jimmy’s eigenlijk is:

Jimmy's is meer dan een vraagbaak. Het wordt een plek waar jongeren kunnen werken aan projecten, bijvoorbeeld een preventieproject rondom gameverslaving. Of waar jonge ondernemende jongeren elkaar kunnen helpen in het opzetten van een eigen bedrijf. Geen idee is te gek of Jimmy's gaat er mee aan de slag.

Jimmy's is onderdeel van het programma van de Regionale Sociale Agenda van de provincie Gelderland. Het doel is om een samenhangend en regionaal aanbod van basisvoorzieningen te ontwikkelen voor jeugdigen en hun zelfstandigheid, kansen en activering te bevorderen. Het gaat erom dat jongeren actief deelnemen aan de samenleving, maar ook dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben.

Bij Jimmy's staat dit helemaal centraal. Yamiel: "Bij Jimmy's wordt ik uitgedaagd om echt iets te betekenen voor anderen en mijn talenten in te zetten".


HEADER PRINTVERSIE:
Logo Tandem

Tandem, Centraal bureau

Bezoekadres:
OPUS, Centrum voor Welzijn
Julianaplein 1, Nijmegen
Correspondentieadres:
Postbus 1547
6501 BM NIJMEGEN
tel.: 024 3680111
fax: 024 3600120
email: info@tandemwelzijn.nl
www.tandemwelzijn.nl

FOOTER PRINTVERSIE:

© Tandem, Welzijnsorganisatie Nijmegen | Deze pagina op internet: http://www.tandemwelzijn.nl/activiteiten/overzicht/activiteit/artikel/jimmys.html