Navigatie overslaan

Direct naar de hoofdnavigatie

Direct naar de navigatie voor kinderen

Direct naar de navigatie voor jongeren

Direct naar de navigatie voor volwassenen

Direct naar de navigatie voor wijken

Wij zijn Tandem Welzijn Nijmegen


HOOFD NAVIGATIE:
Doelgroep volwassenen

NAVIGATIE VOLWASSENEN:
Doelgroep jongeren

NAVIGATIE JONGEREN:
Doelgroep kinderen

NAVIGATIE KINDEREN:

NAVIGATIE WIJKEN:
SUBNAVIGATIE:

terug

Ambulant jongerenwerk

Hoe zoekt Tandem jongeren met problemen op?

Onze jongerenwerkers leggen op allerlei manieren contact met jongeren: op straat, thuis, op school en via internet. Ook komen veel jongeren naar onze jongerencentra toe. Onze jongerenwerkers weten zo wat er speelt en wie het moeilijk heeft.

 

Wij spelen met onze activiteiten in op de specifieke problemen van de jongere. Waar nodig krijgt een jongere individuele ondersteuning. Wij werken hierbij intensief samen met ouders, scholen, wijkmanagers, politieagenten en hulpverleners. Met hen maken we duidelijke afspraken, evenals met de jongere zelf. Wij lopen met deze preventieve en responsieve werkwijze landelijk voorop.

Wat doet Tandem als jongeren overlast veroorzaken?

Rondhangende jongeren kunnen in een buurt veel overlast veroorzaken. Wij leggen contact met deze jongeren en betrekken hen bij activiteiten. Daarmee wordt de overlast verminderd. Soms is dit helaas niet voldoende en gaat het van kwaad tot erger. Samen met onze partners zoals de gemeente en politie pak­ken wij deze hardnekkige problematiek krachtig aan. Door ons te richten op de oorzaak van de problemen kijken we goed hoe we de overlast in de toekomst kunnen voorkomen.

Filmpje Individuele Begeleiding Jongeren

Onder deze tekst vindt u een filmpje over onze individuele begeleiding van jongeren. Dit filmpje is in 2012 gemaakt door de MOgroep.

Waar vind ik meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bea de Ruijter, kwartiermaker Jongerenwerk: T (024) 365 01 11, E b.de.ruijter@verwijder-dit.tandemwelzijn.nl.

Links:

www.youtube.com/watch


HEADER PRINTVERSIE:
Logo Tandem

Tandem, Centraal bureau

Bezoekadres:
OPUS, Centrum voor Welzijn
Julianaplein 1, Nijmegen
Correspondentieadres:
Postbus 1547
6501 BM NIJMEGEN
tel.: 024 3680111
fax: 024 3600120
email: info@tandemwelzijn.nl
www.tandemwelzijn.nl

FOOTER PRINTVERSIE:

© Tandem, Welzijnsorganisatie Nijmegen | Deze pagina op internet: http://www.tandemwelzijn.nl/jongeren/activiteiten/activiteit/artikel/ambulant-jongerenwerk-1.html