Navigatie overslaan

Direct naar de hoofdnavigatie

Direct naar de navigatie voor kinderen

Direct naar de navigatie voor jongeren

Direct naar de navigatie voor volwassenen

Direct naar de navigatie voor wijken

Wij zijn Tandem Welzijn Nijmegen

Home>Nieuws>Actueel>Nieuwsbericht

HOOFD NAVIGATIE:
Doelgroep volwassenen

NAVIGATIE VOLWASSENEN:
Doelgroep jongeren

NAVIGATIE JONGEREN:
Doelgroep kinderen

NAVIGATIE KINDEREN:

NAVIGATIE WIJKEN:

terug

Bijzonder Thuisafgehaald wint Heldcare-prijs

Bijzonder Thuisafgehaald, een project dat mensen in een kwetsbare positie koppelt aan zorgzame thuiskoks uit de buurt, heeft afgelopen week de Heldcare-prijs 2016 gewonnen. Bijzonder Thuisafgehaald is een sociale onderneming die in Nijmegen wordt uitgevoerd door Tandem Welzijn en Pluryn. De prijs bestaat uit een maatwerktraject van een jaar in de vorm van financiŽle ondersteuning en begeleiding door coaches en experts. De andere winnaars waren: Atlantis Handelshuis BV en Fello.


Over de Heldcare-prijs

HeldCare is door Social Enterprise NL en de Achmea Foundation ontwikkeld vanuit de wens om sociaal ondernemerschap in de zorg aan te moedigen en te ondersteunen en bedoeld voor vernieuwende initiatieven gericht op verbinding en het vergroten van zelfredzaamheid. Uit een selectie van 50 aanmeldingen werden 10 initiatieven geselecteerd die een verdiepingsprogramma van 10 trainingen hebben gevolgd, waaruit een groeiplan is ontwikkeld. Tijdens de Demo Day in de Metaal Kathedraal te Utrecht op 14 april 2016 zijn de drie prijswinnaars bekend gemaakt. Het doel van de prijs is om, doormiddel van het uitvoering van het groeiplan, het bestaan van de onderneming de komende 10 jaar te waarborgen.


Over Bijzonder Thuisafgehaald

Bijzonder Thuisafgehaald is bedoeld voor mensen die extra ondersteuning rond de avondmaaltijd kunnen gebruiken (zoals ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte) omdat ze tijdelijk of langer in een lastige situatie zitten. Bijzonder Thuisafgehaald is verbonden aan Thuisafgehaald, een online platform waar buren koken voor buren. In Nijmegen Deelstad zijn al meer dan 156 thuiskoks actief en sinds de start in 2012 zijn er al 4047 maaltijden gedeeld. Bijzonder Thuisafgehaald in Nijmegen wordt gesteund door Gemeente Nijmegen, Pluryn, Tandem Welzijnsorganisatie, VSBfonds en  SKAN Fonds.

 

Bestanden:

Impact_BTA2015.png (320 KB)


HEADER PRINTVERSIE:
Logo Tandem

Tandem, Centraal bureau

Bezoekadres:
OPUS, Centrum voor Welzijn
Julianaplein 1, Nijmegen
Correspondentieadres:
Postbus 1547
6501 BM NIJMEGEN
tel.: 024 3680111
fax: 024 3600120
email: info@tandemwelzijn.nl
www.tandemwelzijn.nl

FOOTER PRINTVERSIE:

© Tandem, Welzijnsorganisatie Nijmegen | Deze pagina op internet: http://www.tandemwelzijn.nl/nieuws/actueel/nieuwsbericht/artikel/bijzonder-thuisafgehaald-wint-heldcare-prijs.html