Navigatie overslaan

Direct naar de hoofdnavigatie

Direct naar de navigatie voor kinderen

Direct naar de navigatie voor jongeren

Direct naar de navigatie voor volwassenen

Direct naar de navigatie voor wijken

Wij zijn Tandem Welzijn Nijmegen

Home>Nieuws>Actueel>Nieuwsbericht

HOOFD NAVIGATIE:
Doelgroep volwassenen

NAVIGATIE VOLWASSENEN:
Doelgroep jongeren

NAVIGATIE JONGEREN:
Doelgroep kinderen

NAVIGATIE KINDEREN:

NAVIGATIE WIJKEN:

terug

Doe mee met de Oasis Game in Hengstdal

Op 9 tot en met 14 mei spelen we de Oasis Game in de kop van Hengstdal. De Oasis Game is een buurtspel waarin buurtbewoners samen de buurt in beweging zetten. Zes dagen lang spelen we een buurtspel, gericht op het realiseren van (een mogelijk fysieke) dromen voor de wijk. Hierbij maken we gebruik van de Oasis Game, een methode voor participatieve wijkontwikkeling die in BraziliŽ is bedacht. Zonder geld, maar met een heleboel energie gaan de spelers (bewoners en professionals) door middel van opdrachten de wijk in om de meest gemeenschappelijke droom (de Oasis) van de buurtbewoners te ontdekken en tegelijkertijd zoveel mogelijk bewoners enthousiast te maken met hen mee te doen om deze droom werkelijkheid te maken (de Game) door deze samen te ontwerpen en te realiseren in slechts een paar dagen tijd.

 

Wat die droom is? Dat kunnen we nog niet zeggen, want dat gaan de spelers in de eerste dagen van het programma zelf ontdekken! In elk geval zal de droom een grote uitdaging zijn om te realiseren, dus iedereen is welkom om mee te helpen op welke manier dan ook. In eerdere Oasis Games zijn bijvoorbeeld speelplekken gerealiseerd met glijbanen en klimrekken, een podium voor optredens in de wijk en natuurlijk een tribune, er zijn buurttuinen aangelegd en is de buurt opgefleurd met vrolijke en kleurrijke muurschilderingen.

Oproep aan bewoners

Als je nieuwsgierig bent zijn er verschillende momenten waarop het leuk is om langs te komen en mee te denken en doen. Heb je een idee om de kop van Hengstdal nog mooier en beter te maken, kom dan op woensdag 11 mei vanaf 16 uur om jouw talenten en dromen voor de buurt te delen tijdens een gezellig samenzijn op straat. Op donderdag 12 mei vanaf 19:00 werken we vanuit alle gedeelde dromen het meest gezamenlijke idee voor de wijk uit. Om dit vervolgens met zoveel mogelijk mensen van binnen en buiten de buurt op vrijdag 13 & zaterdag 14 mei meteen te realiseren. We gaan dus niet alleen maar praten, maar ook samen doen!

 

We hebben niet alleen meedenkers nodig, maar ook doeners, bouwers, koffiezetters, spontane koekjesbakkers, materiaal (zoals: buitenverf, kwasten, bloemen, planten, hout etc), verhalenvertellers, fotografen, iedereen is van harte welkom om zijn talent in te zetten voor een betere buurt. Iedereen is van harte welkom!

 

Bestanden:

Oasis_Game_Info_niet_direct_betrokkenen.pdf (694 KB)


HEADER PRINTVERSIE:
Logo Tandem

Tandem, Centraal bureau

Bezoekadres:
OPUS, Centrum voor Welzijn
Julianaplein 1, Nijmegen
Correspondentieadres:
Postbus 1547
6501 BM NIJMEGEN
tel.: 024 3680111
fax: 024 3600120
email: info@tandemwelzijn.nl
www.tandemwelzijn.nl

FOOTER PRINTVERSIE:

© Tandem, Welzijnsorganisatie Nijmegen | Deze pagina op internet: http://www.tandemwelzijn.nl/nieuws/actueel/nieuwsbericht/artikel/doe-mee-met-de-oasis-game-in-hengstdal.html