Navigatie overslaan

Direct naar de hoofdnavigatie

Direct naar de navigatie voor kinderen

Direct naar de navigatie voor jongeren

Direct naar de navigatie voor volwassenen

Direct naar de navigatie voor wijken

Wij zijn Tandem Welzijn Nijmegen

Home>Nieuws>Actueel>Nieuwsbericht

HOOFD NAVIGATIE:
Doelgroep volwassenen

NAVIGATIE VOLWASSENEN:
Doelgroep jongeren

NAVIGATIE JONGEREN:
Doelgroep kinderen

NAVIGATIE KINDEREN:

NAVIGATIE WIJKEN:

terug

Er-op-uit met het Zomerprogramma voor senioren

Het Zomerprogramma staat weer in de startblokken! Nijmeegse senioren die er in juli en augustus op uit willen, vinden vanaf eind juni het Zomerprogramma op diverse plekken in de stad. Swon het seniorennetwerk bundelt in het Zomerprogramma al jaren alle activiteiten die in ‘komkommertijd’ in Nijmegen voor senioren worden georganiseerd. Dit jaar draagt Swon het Zomerprogramma over aan Inter-lokaal & Tandem. Daarmee is deze editie 2017 een mooie co-productie geworden.

Het programma is hier al digitaal beschikbaar, en dan vindt u het ook zo snel mogelijk op deze site. Vanaf eind juni is de gedrukte versie te vinden op diverse plekken in de stad.

 

Zomerse ontmoeting

Daniëlle van de Zilver (Swon) en Willy Arts (Tandem):‘Dit jaar hebben we nog meer ontmoetings-activiteiten dan anders, met bijvoorbeeld een ijsproeverij en een ‘wereldstedenreis-maaltijd’.  Maar behalve gezellig samen eten biedt het programma als vanouds ook veel concerten, interessante lezingen, rondleidingen, workshops, wandelingen, fietstochten, dans, amusement en ontspanning.’

 

Van Swon & NIM naar Het Inter-lokaal & Tandem

Het ouderenwerk van Swon organiseerde sinds 2005 het Zomerprogramma. Veel reguliere activiteiten liggen tijdens de zomerperiode stil, terwijl er genoeg te doen is als je maar weet waar. Swon nam destijds het initiatief om deze organisaties bij elkaar te brengen en het aanbod te bundelen. Het Zomerprogramma bleek direct een gouden formule.

Sinds dit jaar is het welzijnswerk in Nijmegen anders georganiseerd: Swon is inmiddels gefuseerd met NIM Maatschappelijk Werk; Tandem Welzijn is gefuseerd met Het Inter-lokaal. Activiteiten en diensten gericht op ontmoeting en ondersteuning van (groepen) bewoners en (bewoners)initiatieven worden daarbij overgedragen aan Het Inter-lokaal & Tandem. Swon & NIM richten zich meer op ondersteuning en versterking van mensen als zij het in hun eentje even niet redden.

 

Swon-NIM-directeur Anja van Baardewijk: ‘Dit jaar bieden we echt een samen gedragen Zomerprogramma. Swon & NIM zorgen voor het drukwerk, de verspreiding, klantcontacten en de gebruikelijke aanmeldprocedure. Tandem vulde met de deelnemende organisaties het programma in. Mensen zullen sommige activiteiten herkennen van vorige jaren, maar vanuit de nieuwe organisatie is ook weer frisse input geleverd.’ Vanaf volgend jaar wordt de organisatie volledig overgenomen door Het Inter-lokaal & Tandem.

 

Deelnemende organisaties zijn: Swon & NIM, Het Inter-lokaal & Tandem, COC Nijmegen, COiL, Waalboog, Gilde Nijmegen, OBG, Stevenskring, Wijkatelier Lindenholt, Van Tuin tot Bord, Zelfregiecentrum Nijmegen, Hobbycentra Nijmegen, ARN, Honigcomplex, Stevenskerk, Hortus Nijmegen, Jeanne Stoop fotografie, Frans Drummen, Gijs Hoogenboom.

 

Meer informatie
Neem het Zomerprogramma (vanaf eind juni) gratis mee in bibliotheek, wijkcentrum, gezondheidscentrum, zorgcentrum, stadswinkel of de receptie van Tandem en Swon (Castella, De Ruyterstraat 242-246). Swon stuurt ze desgewenst ook toe. Bel daarvoor op werkdagen tussen 9.00 en 15.30 uur tel. 024-365 01 90 of mail naar info@verwijder-dit.swon.nl.

Update: Extra Kroegentocht en Fietstocht langs de waal

Mocht u de eerdere “Kroegentocht” of “Fietstocht langs de Waal” gemist hebben, dan heeft u de mogelijkheid om u als nog voor een of beide activiteiten in te schrijven. Gezien de grote belangstelling, heeft Gijs Hoogenboom besloten deze beide activiteiten nog een keer aan te bieden. Meer info in deze bijlage.

http://www.tandemwelzijn.nl

Bestanden:

Zomerprogramma2017_DEF.pdf (252 KB)

Extra_activiteiten_Zomerprogramma_2017_voor_senioren.pdf (75 KB)


HEADER PRINTVERSIE:
Logo Tandem

Tandem, Centraal bureau

Bezoekadres:
OPUS, Centrum voor Welzijn
Julianaplein 1, Nijmegen
Correspondentieadres:
Postbus 1547
6501 BM NIJMEGEN
tel.: 024 3680111
fax: 024 3600120
email: info@tandemwelzijn.nl
www.tandemwelzijn.nl

FOOTER PRINTVERSIE:

© Tandem, Welzijnsorganisatie Nijmegen | Deze pagina op internet: http://www.tandemwelzijn.nl/nieuws/actueel/nieuwsbericht/artikel/er-op-uit-met-het-zomerprogramma-voor-senioren.html