Navigatie overslaan

Direct naar de hoofdnavigatie

Direct naar de navigatie voor kinderen

Direct naar de navigatie voor jongeren

Direct naar de navigatie voor volwassenen

Direct naar de navigatie voor wijken

Wij zijn Tandem Welzijn Nijmegen

Home>Nieuws>Actueel>Nieuwsbericht

HOOFD NAVIGATIE:
Doelgroep volwassenen

NAVIGATIE VOLWASSENEN:
Doelgroep jongeren

NAVIGATIE JONGEREN:
Doelgroep kinderen

NAVIGATIE KINDEREN:

NAVIGATIE WIJKEN:

terug

Spel aan Huis erkent als effectieve jeugdinterventie

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft het project Spel aan huis dit jaar beoordeeld als goed onderbouwd en erkend als effectieve jeugdinterventie. Daarmee wordt aangegeven dat het probleem, risico of thema, doelgroep, doelen, aanpak en randvoorwaarden zijn helder beschreven. De werkzaamheid van de interventie is aannemelijk gemaakt met theorieŰn en empirische kennis. Er hoeft geen effectonderzoek beschikbaar te zijn, wel een procesevaluatie.

Meer informatie over de erkenning: https://www.nji.nl/nl/Databank/Databank-Effectieve-Jeugdinterventies/Erkende-interventies/Spel-aan-huis

Over Spel aan Huis
Spel aan Huis is een preventief programma dat spelstimulering en informele opvoedingsondersteuning biedt aan gezinnen met kinderen in de leeftijd van 1,5 t/m 7 jaar. Het doel is om de (spel)ontwikkeling van kinderen te stimuleren en een positieve betrokkenheid van ouders bij de ontwikkeling van hun kind te bevorderen. Plezier staat voorop in het wekelijks huisbezoek.

Spelbegeleiders

Spel aan Huis is een landelijke methode die in Nijmegen in vier wijken wordt uitgevoerd door vrijwillige spelbegeleiders die ervaring hebben met de ontwikkeling van jonge kinderen. De spelbegeleider neemt wekelijks spelmateriaal mee en na het speluurtje blijft dit speelgoed bij het gezin tot de volgende week. Op deze manier kunnen het kind en de ouder(s) spelen met het materiaal. De spelbegeleiders worden ondersteund door professionele medewerkers van Stichting Het Inter-Lokaal & Tandem.

Ook vrijwilliger worden?
Spel aan huis biedt een leuke en leerzame omgeving om vrijwilligerswerk te doen. Wil je ook vrijwilliger worden? Neem dan contact op met:
Marleen Megens, co÷rdinator Hatert. Tel.nr: 06-19136300
Nicole Ortjens, co÷rdinator Neerbosch-Oost. Tel.nr: 06-19136184
Z÷hre Pekdemir, co÷rdinator Heseveld. Tel.nr: 06-45976898
Lieke Peeters, co÷rdinator Waterkwartier. Tel.nr: 06-57543673

Meer weten?
www.spelaanhuis.nl  
Facebook: Spel aan huis Nijmegen


HEADER PRINTVERSIE:
Logo Tandem

Tandem, Centraal bureau

Bezoekadres:
OPUS, Centrum voor Welzijn
Julianaplein 1, Nijmegen
Correspondentieadres:
Postbus 1547
6501 BM NIJMEGEN
tel.: 024 3680111
fax: 024 3600120
email: info@tandemwelzijn.nl
www.tandemwelzijn.nl

FOOTER PRINTVERSIE:

© Tandem, Welzijnsorganisatie Nijmegen | Deze pagina op internet: http://www.tandemwelzijn.nl/nieuws/actueel/nieuwsbericht/artikel/spel-aan-huis-erkent-als-effectieve-jeugdinterventie.html