Navigatie overslaan

Direct naar de hoofdnavigatie

Direct naar de navigatie voor kinderen

Direct naar de navigatie voor jongeren

Direct naar de navigatie voor volwassenen

Direct naar de navigatie voor wijken

Wij zijn Tandem Welzijn Nijmegen

Home>Nieuws>Actueel>Nieuwsbericht

HOOFD NAVIGATIE:
Doelgroep volwassenen

NAVIGATIE VOLWASSENEN:
Doelgroep jongeren

NAVIGATIE JONGEREN:
Doelgroep kinderen

NAVIGATIE KINDEREN:

NAVIGATIE WIJKEN:

terug

Tandem Welzijn en Move Nijmegen werken samen aan talentontwikkeling

Kinderen kunnen meer bereiken in de maatschappij als ze hun mogelijkheden ontdekken. Stichting Move werkt hieraan door kinderen uit aandachtswijken te koppelen aan studenten. Zij laten deze kinderen ontdekken wat ze kunnen bereiken en welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. Ze brainstormen over de vraag ‘Hoe kunnen wij zelf de wijk beter maken?’ en nemen daarmee samen de verantwoordelijkheid over het bedenken en uitvoeren van een maatschappelijk project. Move Nijmegen is eind 2015 opgezet en gaat in 2016 haar eerste projecten draaien.

Hiervoor zochten zij de samenwerking met Tandem.


Tandem en Move versterken elkaar

In de voorbereiding op de samenwerking hebben Lena Schillings (23) en Lauke Bos (27) van Move eerst veel inspirerende gesprekken gevoerd met jongerenwerkers, brede schoolcoördinatoren en sociaal werkers van Tandem. Lena: “Zo kwamen we erachter dat Move en Tandem veel raakvlakken hebben en elkaar goed kunnen versterken. Tandem heeft een groot netwerk en kennis en expertise in de wijken waar Move aan de slag wil. Move kan met een sterk concept studenten motiveren zich in te zetten voor hun stad en kinderen activeren hun talenten en ideeën in te zetten. Dankzij deze samenwerking weten wij nog beter in welke wijken voor Move kansen liggen, welke scholen er geïnteresseerd zijn maar ook welke thema’s er spelen in de wijk. We hopen binnenkort met mooie projecten te kunnen starten en zo de jonge bewoners van Nijmegen te laten ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen.”


Stichting Move

Move is in 2009 in Utrecht opgericht door studenten van roeivereniging Orca. Zes jaar later is Move actief in zeven studentensteden waar al meer dan 150 projecten succesvol zijn opgezet. Studenten zijn nog steeds de kracht van de organisatie. Zowel onze vrijwilligers zijn actieve betrokken studenten of afgestudeerden die net starten op de arbeidsmarkt. Voor meer informatie en voorbeelden kunt u kijken op www.stichtingmove.com of mailen naar nijmegen@verwijder-dit.stichtingmove.com.


HEADER PRINTVERSIE:
Logo Tandem

Tandem, Centraal bureau

Bezoekadres:
OPUS, Centrum voor Welzijn
Julianaplein 1, Nijmegen
Correspondentieadres:
Postbus 1547
6501 BM NIJMEGEN
tel.: 024 3680111
fax: 024 3600120
email: info@tandemwelzijn.nl
www.tandemwelzijn.nl

FOOTER PRINTVERSIE:

© Tandem, Welzijnsorganisatie Nijmegen | Deze pagina op internet: http://www.tandemwelzijn.nl/nieuws/actueel/nieuwsbericht/artikel/tandem-welzijn-en-move-nijmegen-werken-samen-aan-talentontwikkeling.html